Salam.
Acik Na pernah mendengar akan menu ini tapi tidak pernah melihatnya ataupun tahu cara membuatnya.
Teringin untuk mengetahui tentang masakan ni dengan lebih lanjut.
Tup2 dalam akhbar Berita Harian bahagian Ratu, ada pula cerita pasal Mi Kolok ni.
Siap penerangan asal usulnya dan juga cara penyediaannya.
Kerana teringin mempelajari cara masakannya, so acik Na rembat keratan tersebut dan berkongsi disini.
Mungkin ada dikalangan anda diluar sana ada keinginan untuk mencuba resepi ini sebagaimana Acik Na sendiri.
Bahannya/Perasa/Bahan Perap ayam BBQ
Cara Penyediaaan ayam BBQ
Cara Penyediaan Mi Kolok
Selamat Mencuba.. :)
Source : Berita Harian
Date : 24/11/2011
Chef yg menyediakan hidangan : Chef Binyas Suem, Pusat Konvensyen Borneo, Kuching, Swk.
Maksud Kolok = Mi (didalam bahasa cina)
No comments:
Post a Comment